ساختمانهای هوشمند و امکانات آن ها
ساختمانهای هوشمند انواع مختلفی دارند. براساس نوع امکانات قابل ارائه، برند تجهیزات قابل استفاده و نوع پروتکل ارتباطی تجهیزات می توان ساختمانهای هوشمند را دسته بندی کرد. فارغ از اینکه چه پروتکل یا چه برندی را مورد استفاده قرار داده اید، امکانات قابل ارائه در این ساختمان ها می تواند یکسان باشد.
اگرچه پروتکل ها و برندهای مختلف می توانند امکانات متفاوتی را به کاربر ارائه دهند. در ادامه به معرفی این ساختمان ها و قابلیت هایشان می پردازیم.
آنچه در این مطلب می خوانید:
ساختمانهای هوشمند
در این ساختمان ها از اپلیکیشن موبایل جهت کنترل تجهیزات الکتریکی استفاده می شود. تجهیزات ساختمانهای هوشمند از یک سو با هم و از سوی دیگر با اینترنت در اتباط هستند. اپلیکیشن خانه هوشمند نیز از طریق تلفن همراه به اینترنت متصل می شود.
به این ترتیب هر زمان که بخواهید می توانید وضعیت تجهیزات الکتریکی ساختمان را کنترل یا تغییر دهید. همچنین زمانی که در داخل خانه حضور دارید بدون نیاز به اینترنت و از طریق ارتباط wifi می توانید تجهیزات را کنترل کنید.
امکانات ساختمانهای هوشمند
همانطور که اشاره کردیم با توجه به نوع برند و تجهیزاتی که انتخاب می کنید، امکانات ساختمان هوشمند می تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی می توان امکانات این ساختمان ها را در چند گروه کلی دسته بندی کرد.
کنترل روشنایی
اولین قابلیتی که در ساختمانهای هوشمند ارائه می شود، کنترل سیستم روشنایی است. برای انجام این کار دو روش وجود دارد. روش اول استفاده از کلید لمسی هوشمند است. کلیدهای لمسی ارتباط لامپ ها را با اپلیکیشن برقرار می کنند.
از طرف دیگر به دلیل ظاهر زیبایی که دارند می توانند می توانند نقطه عطفی در دکوراسیون داخلی شما باشند. روش دیگر استفاده از سیستم های تابلویی جهت کنترل سیستم روشنایی است. در این سیستم ها از رله به منظور کنترل لامپ ها استفاده می شود.
کنترل تجهیزات الکتریکی
اغلب وسایل برقی را می توانید در ساختمانهای هوشمند با موبایل کنترل کنید. برای این منظور از رله های هوشمند استفاده می شود. به طور کلی رله ها وظیفه قطع و وصل جریان برق را بر عهده دارند. رله های هوشمند می توانند این کار را به کمک اپلیکیشن خانه هوشمند انجام دهند.
رله ها در دو نوع توکار و تابلویی عرضه می شوند. رله های توکار را می توان در پشت پریزها یا قبل از مصرف کننده نهایی نصب کرد. رله های تابلویی نیز در داخل تابلو برق نصب می شوند.
از جمله امکانات قابل ارائه در ساختمانهای هوشمند می توان به موارد زر اشاره کرد:
- کنترل وسایل آشپزخانه
- کنترل کولر گازی و آبی
- کنترل پکیج و سیستم گرمایش از کف
- کنترل درب پارکینگ و درب ورودی
- کنترل احضار آسانسور
- کنترل شیر اصلی آب و گاز
- کنترل سیستم آبیاری
- و ….
سایر امکانات ساختمانهای هوشمند
علاوه بر امکانات عمومی یاد شده، برخی از ساختمانهای هوشمند قابلیت های دیگری نیز دارند. تجمیع سیستم امنیتی با خانه هوشمند، سنسورهای مختلف کنترل دما، رطوبت، نور و …، تجمیع شدن با آیفون، ترموستات هوشمند، کنترل صوتی به کمک دستیار صوتی و … . این امکانات با توجه به شرکت تولید کننده و پروتکل ارتباطی تجهیزات می تواند متفاوت باشد.
جمع بندی
ساختمان هوشمند می تواند امکانات متنوعی را به کاربران ارائه کند. نوع پروتکل ارتباطی تجهیزات، شرکت تولیدکننده، همچنین سلیقه و بودجه مشتری عوامل تعیین کننده در انتخاب تجهیزات ساختمانهای هوشمند هستند. جهت کسب اطلاعات بیشتر راهنمای خرید تجهیزات هوشمندسازی ساختمان را مطالعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.