گردشگری هوشمند با فناوری اینترنت اشیا
گردشگری هوشمند از جمله جدیدترین کاربردهای اینترنت اشیا است. فناوری اینترنت اشیا با وجود عمر کوتاه خود توانسته است در بخش های مختلف زندگی ما نفوذ کند. صنعت گردشگری به عنوان یکی از بزرگترین صنایع جهان با سطح رقابتی بالا شناخته می شود.
اغلب مسافران انتظار نوآوری در خدمات همراه با قیمت مناسب را دارند. رقابت زیاد، تقاضای خدمات بیشتر و قیمت مناسب، از جمله دلایلی است که شرکت های فعال در صنعت گردشگری را به سمت استفاده از فناوری های نوین سوق می دهد.
آنچه در این مطلب می خوانید:
گردشگری هوشمند
فناوری اینترنت اشیا به سرعت جای خود را در تمام حوزه های زندگی ما باز کرده است. این فناوری کمک می کند فرآیندهای مختلف به صورت اتوماتیک و بدون مداخله انسان انجام شوند. طی سال های اخیر، با ورود اینترنت اشیا به صنعت گردشگری، مفهوم گردشگری هوشمند متولد شده است. استفاده از فناوری اینترنت اشیا در صنعت گردشگری موجب افزایش بهره وری شرکت ها و بهبود تجربه میهمانان شده است.
در ادامه به بررسی تاثیرات فناوری اینترنت اشیا بر صنعت گردشگری می پردازیم. با ما همراه باشید.
بهبود شخصی سازی برای مسافران
از جمله مهم ترین کاربردهای فناوری اینترنت اشیا در گردشگری هوشمند، استفاده از این فناوری در هتل هاست. فناوری اینترنت اشیا می تواند باعث بهبود ارائه خدمات به میهمانان و مسافران شود. استفاده از پنل های هوشمند اتاق ها، مهمانان را قادر می سازد به راحتی از خدمات هتل بهره مند شوند.
خدماتی مانند تنظیم دمای اتاق ، کنترل تلویزیون ، استفاده از آسانسور ، کنترل روشنایی ، هشدار های بیدار باش و … همگی به کمک پنل هوشمند قابل کنترل هستند. بهبود تجربه کاربری میهمانان می تواند آن ها را برای بازگشت دوباره به هتل ترغیب کند.
در برخی از هتل ها مهمان می تواند از تلفن هوشمند خود به عنوان کلید الکترونیکی اتاق استفاده کند. قفل های هوشمند به کمک گیرنده NFC موجود بر روی خود می توانند دسترسی میهمان به امکانات مختلف هتل را کنترل کرده و از این طریق امنیت بیشتری را ایجاد کنند.
دسترسی لحظه ای به اطلاعات مهم
گردشگری هوشمند با به کارگیری فناوری اینترنت اشیا به مسافران کمک می کند در جریان اطلاعات مختلف مربوط به سفرشان قرار گیرند. این اطلاعات از روش های متفاوتی از جمله تلفن هوشمد به کاربران داده می شود. برای مثال، با ارسال اعلان وضعیت پرواز بر روی تلفن همراه مسافران، آن ها را در جریان تغییر برنامه پرواز قرار می دهد.
همچنین در فرودگاه، دستورالعمل های نحوه سوار شدن به هواپیما و بررسی های امنیتی به صورت آنلاین بر روی گوشی مسافران ارسال می شود.
گردشگری هوشمند و آسایش در پرواز
فناوری اینترنت اشیا به داخل هواپیماها نیز نفوذ کرده است. با استفاده از این فناوری در طول پرواز اطلاعات مربوط به شرایط جسمی و روحی مسافران جمع آوری شده و در صورت نیاز اقدامات لازم برای آن ها صورت می گیرد. برخی افراد به دلیل ترس از پرواز، ممکن است تجربه خوبی از مسافرت خود نداشته باشند.
در گردشگری هوشمند، سنسورهایی را در صندلی های هواپیما تعبیه می کنند. به کمک این سنسورها میزان اضطراب، ضربان قلب، دمای بدن و سطح آب بدن مسافران را اندازه گیری می کنند. مهمانداران هواپیما با دریافت این اطلاعات خدمات مورد نیاز را به مسافران ارائه می کنند.
آسوده سفر کنید!!!
فناوری اینترنت اشیا، با ساده سازی فرآیندهای مختلف به مسافران کمک می کند تجربه بهتری از سفر داشته باشند. با استفاده از این فناوری، مسافران به راحتی می توانند چمدان های خود را به کمک تلفن هوشمند در فرودگاه پیدا کنند. زمانی که چمدان کاربر بر روی نوار نقاله به او نزدیک می شود، یک اعلان بر روی موبایل کاربر ظاهر شده و او را آگاه می کند.
یکی دیگر از راهکارهای گردشگری هوشمند برای مسافران، ردیابی چمدان هاست. با چسباندن برچسب های RFID بر روی چمدان، چمدان ها قابل ردیابی بوده و در برابر سرقت تا حد زیادی ایمن می شوند. حسگرهای متصل به چمدان گم شده امکان پیدا کردن سریع آن ها را برای مسافران فراهم می کند. لستفاده از اینترنت اشیا در گردشگری، اطمینان خاطر بیشتری را برای مسافران به ارمغان خواهد آورد.
خدمات بهتر، وفاداری بیشتر
از دیگر مزایای گردشگری هوشمند، می توان به ارائه خدمات سفارشی به مسافران اشاره کرد. برای مثال با ثبت نارضایتی مسافران، می توان در اسرع وقت به مشکلات آن ها رسیدگی کرد. از سوی دیگر قابلیت شخصی سازی امکانات مختلف برای مسافران بسیار جذاب است. رضایت بیشتر مشتریان منجر به وفاداری بیشتر آن ها خواهد شد. وفاداری مشتری به معنای درآمد بیشتر و هزینه کمتر برای تبلیغات است.
گردشگری هوشمند و کنترل فرآیند
بسیاری از فرآیند های تجاری گردشگری هوشمند را به کمک اینترنت اشیا می توان به صورت اتوماتیک انجام داد. به عنوان مثال با قراردادن سنسورهای ردیاب بر روی خودروها می توانند در هر لحظه موقعیت خودروها را کنترل کنند.
به کمک این اعلام وضعیت هتل ها می توانند از ایجاد اختلال در خدمت رسانی به میهمانان جلوگیری کنند. همچنین هتل ها و شرکت های هواپیمایی می توانند با نصب دوربین ها و حسگرهای امنیتی در بخش های مختلف، وضعیت امنیت را در دفاتر خود بهبود ببخشند.
دسترسی مسافران به اطلاعات گردشگری
در صنعت گردشگری هوشمند، گردشگران قادر خواهند بود به راحتی اطلاعات لازم را از طریق تلفن های هوشمند خود پیدا کنند. اطلاعاتی از قبیل مناطق توریستی، اطلاعات آب و هوایی، وضعیت ترافیک، رزرو تاکسی، اطلاعات رستوران ها و مراکز خرید و … .
علاوه بر این در هر نقطه از شهر، از سقف اتوبوس ها گرفته تا پارک ها و پارکینگ ها، سنسورهایی قرار گرفته که اطلاعاتی را در مورد عادت های گردشگران و واکنش آنها به جاذبه های مختلف توریستی جمع آوری می کنند. از این اطلاعات جهت تعیین الگوهای رفتاری و بهبود تجربه گردشگران استفاده می شود.
کاهش هزینه های نگهداری
با قرار دادن سنسورهایی در بخش های مختلف هواپیما، خطوط هوایی قادر به ارائه اطلاعات عملکرد قطعات و سیستم های هواپیما به صورت لحظه ای هستند. این امر کمک می کند تا در صورت نیاز به تعویض یا تعمیر تجهیزات، این کار در بهترین زمان ممکن انجام شود. انجام به موقع فرآیندهای تعمیر و نگهداری، هزینه نگهداری تجهیزات را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
از دیگر کاربردهای اینترنت اشیا در گردشگری هوشمند می توان به کاهش مصرف سوخت اشاره کرد. به کمک سنسورهای هوشمند می توان با پیدا کردن کوتاه ترین مسیر رسیدن به مقصد و همچنین سوخت گیری در بهترین زمان، به کاهش مصرف سوخت کمک کرد.
سخن آخر
با وجود تمامی امکانات ذکر شده، فناوری اینترنت اشیا هنوز در مراحل ابتدایی بوده و انتظار می رود در آینده ی نزدیک، انقلابی را در صنعت گردشگری ایجاد کند. از فناوری اینترنت اشیا به منظور نظارت بر ورود و خروج مسافر به هتل گرفته تا کمک به گردشگران برای یافتن مقصد سفر و نظارت بر عملکرد خطوط هواپیمایی استفاده می شود.
این موضوع نه تنها به شرکت های گردشگری کمک می کند تا خدمات خود را بهبود بخشیده و درآمد خود را افزایش دهند، بلکه به آنها کمک می کند تا اقدامات لازم را جهت حفظ مشتریان خود انجام دهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.