اتوماسیون خانگی و 8 نکته مهم باید بدانید
در سال های اخیر استفاده از ابزارک های خانه هوشمند و اتوماسیون خانگی توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. علاوه بر مصرف کنندگان، شرکت های الکترونیکی بزرگ از قبیل سامسونگ ، اپل و گوگل نیز توجه ویژه ای به این موضوع داشته اند. اما انتخاب بهترین سیستم خانه هوشمند به صرف زمان و بررسی زیادی نیاز دارد.
مدیریت متمرکز تجهیزات خانه هوشمند باعث راحتی بیشتر ساکنان خانه می شود. همچنین افزایش امنیت و صرفه جویی در مصرف انرژی را نیز به ارمغان می آورد. برخی از ویژگی های اتوماسیون خانگی را می توان متناسب با نیاز صاحب خانه و به صورت سفارشی طراحی نمود.
البته تمام شرکت ها توانایی تولید سفارشی را ندارند. اما برخی از ویژگی های اصلی خانه هوشمند موجب تعامل بهتر کاربران با سیستم می شود. در ادامه به معرفی این قابلیت ها می پردازیم.
-
آنچه در این مطلب می خوانید:
قابلیت همکاری
مهم ترین ویژگی اتوماسیون خانگی، امکان اتصال دستگاه های مختلف به یکدیگر است. این ویژگی تجهیزات را قادر می سازد به عنوان یک سیستم واحد عمل کنند. کارکرد منسجم این دستگاه ها بسته به گستردگی سیستم اتوماسیون می تواند ساده یا پیچیده باشد.
هرچه سیستم گسترده تر باشد، برقراری ارتباط بین بخش های مختلف سیستم آسان تر خواهد بود. یک مثال خوب از قابلیت همکاری تجهیزات هوشمند بررسی سناریوی خروج کاربر است. به عنوان مثال با لمس کردن کلید سناریوی خداحافظی، حسگر متوجه خروج کاربر شده و لامپ های روشنایی خاموش می شود. تنظیم مجدد ترموستات نیز می تواند در این سناریو انجام شود.
برای پشتیبانی از قابلیت همکاری بخش های مختلف سیستم، تولیدکنندگان سیستم های اتوماسیون خانگی معمولاً با یکدیگر مشارکت و همکاری می کنند. به عنوان مثال، شرکت Control4 با بیش از 60 شرکت دیگر همکاری می کند. هدف این شرکت حصول اطمینان از عملکرد یکپارچه محصولات با طیف گسترده ای از سیستم های هوشمند دیگر است.
برخی از تولیدکنندگان اتوماسیون خانگی راه دیگری برای این موضوع پیدا کرده اند. راهکار آن ها رعایت استانداردهای مدون و استفاده از پروتکل های استاندارد است. به عنوان مثال ، بسیاری از تولیدکنندگان محصولات بی سیم از پروتکل Z-Wave برای برقراری ارتباط بین محصولات اتوماسیون خود استفاده می کنند. این گجت های هوشمند قادرند با سایر گجت های مبتنی بر پروتکل Z-Wave مرتبط شوند.
-
دسترسی از راه دور
آقای جی مک کلان ، مدیر ارشد شرکت Leviton Security & Automation معتقد است: “اتوماسیون خانگی به معنی توانایی نظارت و کنترل بر تمامی امور خانه است. علاوه بر این امکان تغییرات سریع و آسان تنظیمات توسط کاربر نیز امری ضروری است.” گاهی ممکن است کاربر در خانه نباشد و نیاز به تغییر برخی تنظیمات داشته باشد. امکان کنترل از راه دور تغییرات در سیستم اتوماسیون خانگی یکی از مهم ترین ویژگی های خانه هوشمند به حساب می آید.
قابلیت دسترسی از راه دور به کاربر امکان می دهد تمام تجهیزات را از طریق موبایل کنترل کند. جهت کنترل از راه دور (بیرون از خانه) اتصال شبکه به اینترنت ضروری است. برخی از تولیدکنندگان در قبال ارائه این امکان هزینه جداگانه ای از کاربران دریافت می کنند. گروه دیگری از تولیدکنندگان این امکان را به صورت رایگان و پیش فرض بر روی سیستم ارائه می دهند.
-
قابلیت گسترش اتوماسیون خانگی
با گذشت زمان، نسل جدید محصولات دیجیتال و هوشمند به بازار، عرضه شد. علاوه بر این سبک زندگی انسان ها در پنج سال آینده بسیار متفاوت تر از زندگی امروز ما خواهد بود. ممکن است در آینده مایل باشید اتاق های جدیدی را به سیستم اتوماسیون خانگی خود اضافه کنید.
یا اینکه در ابتدای هوشمندسازی به دلیل محدودیت مالی تنها با چند قابلیت محدود شروع کنید و در آینده قابلیت های جدیدی را به آن اضافه کنید. به همین دلایل، لازم است سیستم اتوماسیون خانگی به راحتی قابل توسعه باشد تا بتوان تجهیزات تکمیلی را به آن اضافه کرد و یا از اتاق های جدید نیز پشتیبانی کند.
برخی از تولیدکنندگان با استفاده از پروتکل های استاندارد در تولید محصولات از قابلیت گسترش حداکثری پشتیبانی می کنند.
-
قابلیت ارتقا
در ابتدای بررسی یک سیستم اتوماسیون خانگی عموما شکل ظاهری تجهیزات سخت افزاری و گجت های هوشمند بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. در واقع قدرت واقعی سیستم های اتوماسیون در وهله اول به چشم نمی آید.
نیروی محرکه یک سیستم اتوماسیون اپلیکیشن موبایل (یا نرم افزار تحت ویندوز) آن است. هرچه این نرم افزار پیشرفته تر باشد، سیستم توانایی انجام کار بیشتری را دارد. متناسب با تغییر تکنولوژی، نرم افزار نیز تغییر می کند. قبل از خرید هر سیستمی، مطمئن شوید که سازنده قادر است به روزرسانی نرم افزار را انجام دهد.
-
دسترسی به انواع رابط های کاربری
روش های مختلفی برای کنترل تجهیزات خانه هوشمند وجود دارد. از جمله راه های ارتباطی می توان به صفحه کلیدهای دیواری، پنل های دیواری، ریموت کنترل ها و اپلیکیشن گوشی همراه اشاره کرد.
با توجه به میزان بودجه در نظر گرفته شده و نیازهای اعضای خانواده ممکن است لازم باشد از انواع مختلف این کنترل کننده ها استفاده نمایید. بنابراین پیش از انتخاب شرکت تولید کننده اتوماسیون خانگی بهتر است این موضوع را بررسی کنید. سیستمی که قادر است سطح انتخاب گسترده تری را به شما ارائه دهد، انتخاب بهتری خواهد بود.
-
مدیریت انرژی در اتوماسیون خانگی
یکی از مهم ترین نگرانی های جهانی در دنیای امروز، مصرف بالا و هدر رفت انرژی است. سیستم های اتوماسیون خانگی می توانند با خاموش کردن خودکار تجهیزات الکتریکی به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کنند. در برخی از سیستم های خانه هوشمند امکان کنترل اتوماتیک وسایل برقی و گرمایشی به نحو کامل تری صورت می گیرد. به همین دلیل لازم است پیش از خرید ویژگی های صرفه جویی در مصرف انرژی سیستم را بررسی کنید.
-
گزینه های جایگزین حفاظتی
سوالی که ممکن است برای بسیاری از خریداران اتوماسیون خانگی مطرح شود این است که به هنگام قطع شدن برق چه اتفاقی برای خانه هوشمند می افتد. آیا به هنگام برگشت برق سیستم تنظیمات قبلی را فراموش خواهد کرد؟ در صورتیکه سیستم شما از شبکه پشتیبان مناسبی برخوردار باشد، دیگر نگران این موضوع نخواهید بود.
-
قابلیت سفارشی سازی بر اساس نیاز های مشتری
اتوماسیون خانگی تنها در صورتی برای صاحبین املاک مفید و کاربردی است که متناسب با سبک زندگی آن ها قابل تنظیم باشد شکی نیست که سبک زندگی همه ما متفاوت است. تولید کننده باید ابزارهایی را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد تا سیستم را متناسب با نیازهای خودشان تهیه کنند. به عبارت دیگر سیستمی که کاربر را مجبور کند برای استفاده از ابزارک های هوشمند شیوه زندگی خود را تغیر دهد به هیچ عنوان قابل اعتماد نخواهد بود.
منبع: خانه الکترونیک
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.